Slaná roláda

zizala Kuchařka: zizala

Studená kuchyně 11 názorů

Suroviny

Těsto:
120 g polohrubé mouky
3 vejce
špetka soli (větší)
200 ml šlehačky (tekuté)
tymián
1 lžička prášku do pečiva (rovná)
Náplň:
300 g rajčat
300 g krájeného Herkulesu nebo Poličanu (kvalitního suchého salámu)
2 cibule
1-2 kelímky pomazánkového másla s příchutí (česnek a bylinky)
trochu mléka
sůl
pepř
olivy
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky se solí a šlehačkou chvilku šleháme, zapracujeme mouku s práškem do pečiva a tymiánem a opatrně tuhý sníh z bílků.

  2. Vylijeme na nízký plech vyložený papírem na pečení a v troubě předehřáté na 180°C pečeme, dokud těsto nezpevní. POZOR, nepřepéct!

  3. Mezitím nakrájíme omytá rajčata na kostičky, oloupanou cibuli na tenká kolečka, kdo miluje olivy, nakrájí jich asi po 40 g zelených i černých. Z pomazánkového másla, soli, pepře a trošky mléka umícháme krém.

  4. Upečené těsto horké zatočíme i s papírem do rolády a po chvilce rozmotáme a necháme SKORO vychladnout.

  5. Na ještě vlahé těsto natřeme 1/3 krému, poklademe salámem a zeleninou, opět potřeme 1/3 krému a pomocí papíru zatočíme. Papír přitom sloupneme.

  6. Zabalíme do alobalu a dáme aspoň na dvě hodiny ztuhnout do lednice. Zdobíme zbylým krémem, rajčaty, případně olivami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slaná roláda

Tématické fráze: slané rolády plněné slané roládky recept na slanou roládu salámová roláda bílky na slano cuketová roláda aspiková roláda studené rolády bezmasá roláda studená kuchyně rolády barevná slaná roláda studené slané rolády recepty na slanou roládu slanerolady slanné rolády studena slana rolada recepty z bílků na slano salamové rolady tvaroh na slano bezmasé rolády

Zapomněl/a jsem heslo