

Pivovarský tokáň
Suroviny 3-4 porce
- 600 g vepřové kýty nebo plece
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 feferonka
- sůl
- 4 lžíce sádla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 Masox nebo gulášová kostka
- 1 lžička sladké papriky
- 2 dl světlého 10 stupňového piva
- 1 paprika červená nebo zelená
- sýr na postrouhání jídla (nemusí být)
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na 2 cibulích opečených dohněda, nakrájených nadrobno. Přidáme 3 lžíce hladké mouky a ještě asi půl minuty restujeme.
Přidáme gulášovou kostku nebo Masox, maso zalijeme, osolíme, přidáme lžičku mleté sladké papriky, rozetřený česnek, pivo a dusíme doměkka.
Papriku nakrájíme na proužky, feferonku na kousíčky a 5 minut před dovařením přidáme k masu. Hotové jídlo můžeme posypat strouhaným sýrem. Podáváme, nejlépe s rýží.
Poznámka od kuchařky
Běžná hotovka ve Valentýnu v Karviné.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pivovarský tokáň
-
-
Blanka: děkuji
-
byl výbornej,chválili a uděláme brzo znova
-
bembo: To mne moc těší, že chutnalo!
-
super gulášek.už som si na ňom pochutnal.ani som si nestihol urobiť halušky čo mi tak chutil,tak som si ho dal s chlebom
.prajem pekný deň Remcula
-
super,už som si na ňom pošmákol
-
tanka1979: To mne moc těší
-
Chutnalo
-
alena pohořalová : Já děkuji za vyzkoušení
-
výborné všem to moc chutnalo díky ze recept
-
spagetka:jj z profesionálního hlediska bych toto nenazval tokáněm, pivovarský guláš by mu slušel lépe. Tokáň je opravdu něco jiného.
-
luckyfucky: Určitě může
, každý podle sebe
-
nemuze se masoxova kostka a mouka vynechat? :) tokany je jinak supr jidlo....marne toto Horni Śląsk je ponekud kraj ropaku
-
Irrena: Tak snad bude chutnat
-
Dneska vařím