Pivovarský tokáň

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Doba přípravy: cca 30 min v tlakovém hrnci 3-4 porce Vepřové maso 60 názorů

Suroviny

600 g vepřové kýty nebo plece
1 cibule
5 stroužků česneku
1 feferonka
sůl
4 lžíce sádla
3 lžíce hladké mouky
1 masox nebo gulášová kostka
1 lžička sladké papriky
2 dcl světlého 10 stupňového piva
1 paprika červená nebo zelená
sýr na postrouhání jídla (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 42 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na nudličky a orestujeme na 2 cibulích opečených dohněda, nakrájených nadrobno. Přidáme 3 lžíce hladké mouky a ještě asi půl minuty restujeme.

  2. Přidáme gulášovou kostku, nebo masox, maso zalijeme, osolíme, přidáme lžičku mleté sladké papriky, rozetřený česnek, pivo a dusíme doměkka.

  3. Papriku si nakrájíme na proužky, feferonku na kousíčky a 5 minut před dovařením přidáme k masu. Hotové jídlo můžeme posypat strouhaným sýrem. Podáváme nejlépe s rýží.

Poznámka

Běžná hotovka ve Valentýnu v Karviné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 943 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pivovarský tokáň

1 2 3 4

Tématické fráze: pivovarský vepřový tokáň tokáň tokáň recept pivní tokan pivovarský vepřový tokáň, pivovarnický tokáň co je tokáň kuřecí tokáň recept na tokán recept tokáň tokán - recept vepřový pivovarský tokáň vepřový tokán tokáň recepty pivovrský tokáň recepty tokáň pivovarský tokáň,recept pivovarský tokáň,recept co je to tokan tokán jídlo

Zapomněl/a jsem heslo