Nutriční hodnoty (Silný zeleninový vývar s (macesovými) knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 5 876 kJ / 1 404 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,62 g |
| Tuky | 107,15 g |
| – nasycené | 16,53 g |
| – nenasycené | 90,66 g |
| –– mononenasycené | 68,80 g |
| –– polynenasycené | 21,86 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 28,88 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5,81 g |
| Sůl | 14,43 g |
| Sacharidy | 48,88 g |
| – cukry | 22,96 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 velké mrkve omyté a nakrájené na větší kusy | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 větší petržele omyté a nakrájené na větší kusy | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 2 střední cibule neoloupané, nakrájené na hrubo | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku rozmáčknuté/rozdrcené plochou stranou nože | Česnek čerstvý | 28 g |
| 2 2 větší pórky očištěné a nakrájené na větší kusy | Pórek čerstvý | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku nahrubo nasekané petržele | Petržel kořenová čerstvá | 125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku nahrubo nasekaného čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2,5 litru 2,5 litru vody | Voda | 2500 ml |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| a pokud to chcete posichrovat, tak trocha kvalitního zeleninového bujónu (např. Wurzl, Alnatura) | Bujón zeleninový | |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku tvrdých pita placek (nebo na jemno nadrcených macesů) | Pita | |
| 300 g 300 g tofu natural (či silken tofu) | Tofu natural | 300 g |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku olivového oleje (+2 lžíce) | Olej olivový | 62.5 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 125 ml |
| 3/4 lžičky 3/4 lžičky soli | Sůl mořská | 6 g |
| 3/4 lžičky 3/4 lžičky čerstvě mletého pepře | Pepř černý mletý | 3.75 g |
| 1 1 nahrubo nastrouhaná mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| hrst hrst čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý |