Vepřové s kapustičkami

Suroviny 2 porce

2 plátky vepřové krkovice (plece, kotlety...)
1 cibule
30 g uzeného špeku nebo sádlo
50 g anglické slaniny
2 stroužky česneku
vývar dle potřeby
150-200 g růžičkové kapusty
sůl
pepř mletý
drcený kmín
jíška dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso použijeme dle vlastního výběru, kdo jaké preferuje. Připravovat můžeme jak plátky, tak i maso pokrájené na kostky či nudličky. Já volil libovou krkovičku, dva silnější plátky. Maso osolíme a okořeníme pepřem a drceným kmínem.

  2. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme jemně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Ke konci vmícháme a krátce osmažíme i nasekaný česnek a pokrájenou slaninu. Přidáme maso, které necháme zatáhnut, podlijeme vývarem (cca 200 ml) a dusíme doměkka, na mírném ohni, pod poklicí. Občas maso během dušení otočíme a dle potřeby podlijeme.

  3. Nakonec přisypeme k masu očištěné kapustičky, které též krátce podusíme (na skus, nerozvařit), omáčku zahustíme troškou jíšky, krátce provaříme, případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

  4. Podáváme s rýží, noky, bramborem, knedlíkem...

Komentáře k receptu Vepřové s kapustičkami

K receptu nejsou žádné komentáře.