

Vepřové s kapustičkami
Suroviny 2 porce
- 2 plátky vepřové krkovice (plece, kotlety...)
- 1 cibule
- 30 g uzeného špeku nebo sádlo
- 50 g anglické slaniny
- 2 stroužky česneku
- vývar dle potřeby
- 150-200 g růžičkové kapusty
- sůl
- pepř mletý
- drcený kmín
- jíška dle potřeby
Postup přípravy receptu
Vepřové maso použijeme dle vlastního výběru, kdo jaké preferuje. Připravovat můžeme jak plátky, tak i maso pokrájené na kostky či nudličky. Já volil libovou krkovičku, dva silnější plátky. Maso osolíme a okořeníme pepřem a drceným kmínem.
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme jemně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Ke konci vmícháme a krátce osmažíme i nasekaný česnek a pokrájenou slaninu. Přidáme maso, které necháme zatáhnut, podlijeme vývarem (cca 200 ml) a dusíme doměkka, na mírném ohni, pod poklicí. Občas maso během dušení otočíme a dle potřeby podlijeme.
Nakonec přisypeme k masu očištěné kapustičky, které též krátce podusíme (na skus, nerozvařit), omáčku zahustíme troškou jíšky, krátce provaříme, případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Podáváme s rýží, noky, bramborem, knedlíkem...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové s kapustičkami
K receptu nejsou žádné komentáře.