Nutriční hodnoty (Gyros v Libanonském chlebu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 014 kJ / 2 394 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 211,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 204,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,95 g |
| Tuky | 157,30 g |
| – nasycené | 23,46 g |
| – nenasycené | 112,11 g |
| –– mononenasycené | 81,89 g |
| –– polynenasycené | 30,23 g |
| ––– omega 3 | 7,62 g |
| Vláknina | 11,80 g |
| Cholesterol | 440 mg |
| Sodík | 658 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 27,10 g |
| – cukry | 18,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg krkovičky | Vepřová krkovice | 500 g |
| 1/2 kg 1/2 kg vepřové kýty nebo hovězí kýty | Vepřová kýta | 500 g |
| koření Gyros (od Kotányi) | Provensálské koření | |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
| Pita chléb (Libanonský chléb) | Pita | |
| 1/4 kg 1/4 kg bílého hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | 250 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| koření Tzatziki od Kotányi | Provensálské koření | |
| kelímek kelímek zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| kelímek kelímek bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% |