Nutriční hodnoty (Gyros v Libanonském chlebu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 014 kJ / 2 394 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 204,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,95 g |
Tuky | 157,30 g |
– nasycené | 23,46 g |
– nenasycené | 112,11 g |
–– mononenasycené | 81,89 g |
–– polynenasycené | 30,23 g |
––– omega 3 | 7,62 g |
Vláknina | 11,80 g |
Cholesterol | 440 mg |
Sodík | 658 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 27,10 g |
– cukry | 18,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 kg 1/2 kg krkovičky | Vepřová krkovice | 500 g |
1/2 kg 1/2 kg vepřové kýty nebo hovězí kýty | Vepřová kýta | 500 g |
koření Gyros (od Kotányi) | Provensálské koření | |
5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
Pita chléb (Libanonský chléb) | Pita | |
1/4 kg 1/4 kg bílého hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | 250 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
sůl | Sůl mořská | |
cukr podle chuti | Cukr bílý | |
koření Tzatziki od Kotányi | Provensálské koření | |
kelímek kelímek zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
kelímek kelímek bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% |