Babiččina bílá polévka

mekkejla Kuchařka: mekkejla

Doba přípravy: cca 1,5 hodiny 4 porce Polévky 0 názorů

Suroviny

kuřecí skelet (hřbety, krky - na vývar)
1,25 l vody
sůl
celý pepř
nové koření
bobkový list
cibule
0,25 l mléka
4 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí zalejeme vodou, přidáme všechno koření, sůl a cibuli.

  2. Přivedeme k varu, stáhneme a vaříme asi hodinu. P

  3. oté vývar přecedíme a maso necháme vychladnout, nakrájíme a vrátíme do hrnce.

  4. Vývar vrátíme na plotnu, a když se začne znovu vařit, přidáme mléko s moukou (pořádně rozmíchané metlou)

  5. . Necháme asi 15 minut provařit. Na talíři dochucujeme octem.

Poznámka

Tuto polévku mě naučila moje babička, i když je pravda, že ona jí dělala z králičího masa a vnitřností. Domácí králík však není vždy "po ruce", a tak jsem polévku zkusila z kuřecího a je taky moc dobrá. Kdo má rád vnitřnosti, tak je určitě může přidat! Já kvůli manželovi vařím pouze "masovou" verzi ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Babiččina bílá polévka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bílá polévka z králíka bílá kuřecí polévka bílá polévka kuřecí polévka bílá polévka z králíka bílá kuřecí bílá polévka bílá polévka z vnitřností bílá polívka z králika babiččina houbová polévka kralici bila polevka kuřecí polévka s vnitřnostmi babiččina kuřecí polévka bila kureci polívka polivka z králíka polévka bílá z králíka bílá polévka s octem bíla polevky a z kralika recept na bílou polévku bila polevka z krku bílá houbová polévka s octem