Sekaná jako "hambáč"

Suroviny

silnější plátky sekané
plátky oblíbeného sýra
housky
zelenina syrová (hlavně rajčata, cibuli, listy salátu apod.)
zelenina nakládaná (hlavně sladkokyselé okurky, zelný salát - měla jsem křenový)
Na pomazání housky:
hořčice nebo kečup či tatarka nebo jejich směs

Postup přípravy receptu

  1. Množství surovin se řídí počtem strávníků. Nachystáme všechny suroviny, hlavně pokrájíme rajčata, okurky, cibuli a případně ostatní suroviny na plátky, připravíme si všechny potřebné věci k ruce.

  2. Opečeme silnější plátek sekané. Stejně opečeme i řezné plochy housky, které pomažeme zvolenou ingrediencí nebo i jejich směsí a vrstvíme jako hamburger nebo se sýrem upravíme jako cheeseburger. Plnit můžeme i obyčejné housky nebo kaiserky.

  3. Zásadou je dát na pomazanou housku nejdřív maso (tedy sekanou, kterou případně podložíme listem salátu, aby moc nenasákla spodní část housky a nerozjela se). Dál vrstvíme podle chuti a obsahu ledničky, nechte pracovat fantazii.

Poznámka od kuchařky

Někdo tenhle „recept“ odsoudí, ale je to jenom nápad, jak změnit chuť a vzhled zbytku sekané na zajímavé jídlo (hlavně asi pro mládež a pro pány, ale ani dámy snad nepohrdnou).

Komentáře k receptu Sekaná jako "hambáč"

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Všem vám moc děkuji za milé ohlasy, jsem za ně moc ráda! :yes::-K:-K

    Dajda: SilviaD: JanaHl: Ivana Ch: Recept jsem původně myslela na využití domácí sekané k večeři. Ale ta na fotce je kupovaná a výborná. Mám tady ve městě oblíbená dvě řeznictví, do jednoho chodím pro špekáčky, gothaj, tlačenku a pod., a do druhého chodím sporadicky (je hodně z ruky), ale tam dělají také řadu výtečných věcí, mimo jiné i několik druhů skvělé sekané. Je to renomované řeznictví (kromě lepšího zboží mají i trochu "lepší" ceny ;-):-D) Asi mám šťěstí, že mám takový výběr! Děvčata, moc vám ještě jednou děkuji za vaše kladné reakce! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Dělávám podobně, hlavně když byl ještě můj muž, Pepča darebák o to moc nestojí

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    Tiež sme si takúto dobrotu doma robievali :-) ale momentálne kúpiť dobrú sekanú je skorej zázrak. Dávnejšie piekli u nás sekanú na družstve vo výrobni. Predávali ju koľkokrát ešte horúcu. To bolo niečo tak dobré.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    MamlajdaD. Proč by to měl někdo odsuzovat - v Bavorsku vám pravou bavorskou sekanou naservírují taky do housky a je to náramná dobrota. :yes: Křupavá teplá houstička a výtečná sekaná, ale nepředstavujte si tu bavorskou prodávanou v našich supermarketech, pro tuhle musíte zajít do pořádného německé masny!

    Odpovědět

  • JanaHl JanaHl

    Super:yes: Přesně tohle jsem dělávala klukům taky a setkalo se to s nadšením. Obyč housky, sekaná, nebo lanšmít, když byl ještě jedlý, kečup, tatarka a k tomu cokoli, co bylo zrovna doma.:yes:

    Odpovědět