Nutriční hodnoty (Pečený karlovarský knedlík podle magazínu Albert)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 527 kJ / 1 560 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,00 g |
| Tuky | 67,50 g |
| – nasycené | 35,63 g |
| – nenasycené | 25,93 g |
| –– mononenasycené | 20,88 g |
| –– polynenasycené | 5,05 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 8,90 g |
| Cholesterol | 574 mg |
| Sodík | 2,14 g |
| Sůl | 5,02 g |
| Sacharidy | 190,04 g |
| – cukry | 12,05 g |
| ––– laktóza | 7,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 320 g 320 g staršího pečiva | Houska pšeničná | 320 g |
| 2 2 vejce (bílky a žloutky zvlášť) | Vaječný žloutek | 46 g |
| 50 ml 50 ml rozpuštěného vlažného másla | Máslo kravské | 50 g |
| 150 ml 150 ml vlažného plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 150 ml |
| nasekaná zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 30 g 30 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 30 g |
| trochu trochu soli | Sůl mořská |