Nutriční hodnoty (Risotto s karamelizovanou cibulí a liškami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 223 kJ / 770 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,39 g |
| Tuky | 53,60 g |
| – nasycené | 23,54 g |
| – nenasycené | 29,70 g |
| –– mononenasycené | 24,17 g |
| –– polynenasycené | 5,53 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 31 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 49,67 g |
| – cukry | 29,86 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje (nemusí být extra virgin, stačí ten z pokrutin) | Olej olivový | 22 ml |
| 1 1 malá cibule pokrájená na tenké půlměsíčky | Cibule čerstvá | 70 g |
| 30 ml 30 ml balsamico octa | Ocet balsamikový bílý | 30 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru (třtinový pokud máte, tak je lepší) | Cukr bílý | 25 g |
| 1 miska 1 miska hub žlutých lišek obecných cca 250 g | Liška obecná čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku, oloupaných a rozmáčknutých plochou stranou nože | ||
| 1 hrníček 1 hrníček rýže Arborio (zhruba 200 ml, tzn. 200 g) | Rýže bílá | |
| 1/3 hrníčku 1/3 hrníčku suššího kvalitnějšího bílého vína (lehce přes 1 dcl) | Víno bílé suché | 83.3333358168602 ml |
| 1 litr 1 litr horkého vývaru - nejlépe zeleninového či kuřecího | Vývar masový | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| cca 30 cca 30 g ledově studeného másla (na plátky pokrájeného) | Máslo kravské | 30 g |
| na ozdobu pár hoblinek Parmezánu | Parmezán | |
| 1-2 větvičky 1-2 větvičky tymiánu | Tymián sušený | |
| pár pár lístečků na ozdobu |