Nutriční hodnoty (Hřiby v sýrovo solamylovém těstíčku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 116 kJ / 2 657 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,93 g |
| Tuky | 232,63 g |
| – nasycené | 34,02 g |
| – nenasycené | 188,94 g |
| –– mononenasycené | 135,67 g |
| –– polynenasycené | 53,27 g |
| ––– omega 3 | 16,60 g |
| Vláknina | 25,23 g |
| Cholesterol | 114 mg |
| Sodík | 1,11 g |
| Sůl | 2,65 g |
| Sacharidy | 89,58 g |
| – cukry | 17,33 g |
| ––– laktóza | 12,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g očištěných hřibů bez nožky (6 středně velkých klobouků) | Vepřové nožičky | |
| 150 ml 150 ml smetany na vaření (nebo mléka) | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 100 g 100 g strouhaného tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 5 lžic 5 lžic solamylu | Bramborový škrob | 75 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 200 ml 200 ml oleje na smažení | Olej řepkový | 200 ml |