Nutriční hodnoty (Nádivka z cizrny, pórku a mrkve)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 603 kJ / 861 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,75 g |
| Tuky | 25,75 g |
| – nasycené | 6,44 g |
| – nenasycené | 13,98 g |
| –– mononenasycené | 9,13 g |
| –– polynenasycené | 4,85 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 16,88 g |
| Cholesterol | 526 mg |
| Sodík | 435 mg |
| Sůl | 1,44 g |
| Sacharidy | 109,58 g |
| – cukry | 14,98 g |
| ––– laktóza | 6,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek pórku (podušeného na másle) | Pórek čerstvý | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku dušené mrkve (nedoslazované) | Mrkev čerstvá | 125 g |
| 1/2 sklenice 1/2 sklenice konzervované cizrny | Cizrna ve slaném nálevu | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku teplého mléka nebo smetany | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku ovesných vloček | Vločky ovesné | 125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku ovesné mouky | Mouka ovesná hladká | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžičky 2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 8 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| granulovaný česnek | Česnek sušený | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 22.5 ml |