Nutriční hodnoty (Vánočka podle Romana Vaňka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 621 kJ / 2 538 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,04 g |
| Tuky | 90,02 g |
| – nasycené | 42,96 g |
| – nenasycené | 42,01 g |
| –– mononenasycené | 29,99 g |
| –– polynenasycené | 12,01 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 22,37 g |
| Cholesterol | 444 mg |
| Sodík | 1,77 g |
| Sůl | 4,33 g |
| Sacharidy | 359,77 g |
| – cukry | 116,84 g |
| ––– laktóza | 6,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 230 g 230 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 230 g |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky droždí (cca 20 g) | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 115 ml 115 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 115 ml |
| 60 g 60 g cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
| 70 g 70 g změklého másla | Máslo kravské | 70 g |
| 4 g 4 g soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1 1 citronu - kůra | Citrón čerstvý | 90 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 35 g 35 g rozinek | Rozinky | 35 g |
| 35 g 35 g nasekaných loupaných mandlí | Mandle loupané | 35 g |
| rozšlehané vejce na potření | Vejce slepičí | |
| mandlové lupínky na posypání (nebo nasekané mandle) | Mandle loupané |