Nutriční hodnoty (Kančí maso se šípkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 266 kJ / 1 976 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 233,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 223,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,32 g |
| Tuky | 29,61 g |
| – nasycené | 11,94 g |
| – nenasycené | 15,55 g |
| –– mononenasycené | 9,18 g |
| –– polynenasycené | 6,37 g |
| ––– omega 3 | 0,80 g |
| Vláknina | 34,50 g |
| Cholesterol | 486 mg |
| Sodík | 879 mg |
| Sůl | 2,04 g |
| Sacharidy | 133,22 g |
| – cukry | 99,61 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 1 kg 1 kg kančí kýty | Kanec kýta | 1000 g |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 3 lžíce 3 lžíce šípkové marmelády | Marmeláda šípková | 45 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 3 dcl 3 dcl červeného vína | Víno červené suché | 300 ml |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| litr litr vody | Voda | |
| 2 dcl 2 dcl octa | Ocet lihový | 200 ml |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| jalovec | Jalovec sušený | |
| celý pepř | Pepř černý | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| tymián | Tymián sušený | |
| sečuánský pepř | Pepř sečuánský mletý |