Domácí bramborové noky s anglickou slaninou

Suroviny

Noky:
500 g ve slupce uvařených brambor
lžička soli
200 g hrubé mouky
1 vejce
1 žloutek
2 cibule
trocha oleje
120 g i více podle chuti anglické slaniny
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupeme je a ještě teplé na jemno nastrouháme. přidáme sůl, mouku, žloutek a vajíčko. Zatím dáme do většího hrnce vařit vodu, do které dáme trochu soli. Těsto zpracujeme a vyválíme šišky, které nakrájíme na stejné dílky a uděláme válečky. Každý váleček zmáčkneme vidličkou. Běžně dělám noky malé, ale k omáčce jsem je udělala větší. Noky vložíme do vroucí vody, když vyplavou, necháme je ještě minutu vařit.

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, opečeme a přidáme noky, opékáme a občas promícháme. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou nebo sušenou.

Komentáře k receptu Domácí bramborové noky s anglickou slaninou

Tématické fráze: bramboroé noky na těsto na slano recept na domaci noky noky se slaninou slanina recept recept na gnocchi se anglickou slaninou noky s vejcem a se slaninou zapečené noky s anglickou a sýrem - recept gnocchi s anglickou slaninou gnoci s anglickou slaninou bramborové noky se slaninou s vejci bramborové noky se slaninou