Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bramborové noky s anglickou slaninou

Domácí bramborové noky s anglickou slaninou jsou rychlé, jednoduché a neuvěřitelně lahodné. Jemné noky připravené z bramborového těsta dokonale doplňuje křupavá anglická slanina a voňavé bylinky.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 439 kJ /
2 256 kcal
Bílkoviny48,52 g
Tuky117,52 g
Vláknina25,40 g
Cholesterol 556 mg
Sodík 2,08 g
Sůl5,04 g
Sacharidy240,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupeme je a ještě teplé najemno nastrouháme. Krok 2: Do většího hrnce dáme vařit vodu, do které dáme trochu soli. Krok 3: Do nastrouhaných brambor přidáme sůl, mouku, žloutek a vajíčko a zpracujeme v těsto. Krok 4: Z těsta vyválíme šišky, které nakrájíme na stejné dílky a uděláme válečky. Každý váleček zmáčkneme vidličkou. Krok 5: Noky vložíme do vroucí vody, když vyplavou, necháme je ještě minutu vařit. Krok 6: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu a opečeme. Přidáme noky, opékáme a občas promícháme. Krok 7: Na talíři zdobíme petrželkou.

TIP: Bramborové šišky (noky)

Zveřejněno 6. 1. 2020

Poznámka autorky RubyRom

Běžně dělám noky malé, ale k omáčce jsem je udělala větší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bramborové noky s anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qNXy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bramborové noky s anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qNXy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dělám stejně a servíruji s volským okem.

Máte pravdu, ale já myslela z brambor okrájených, potom uvařených (dělám tak bramborové knedlíky) a mačkadlem rozmačkaných.

satelit: v postupu se píše, že z teplých brambor

Daly by se tyto noky dělat z horkých brambor? Děkuji.

Marie Svarcova: Moc děkuji.

:yes::yes:<3 domácí noky jsou skvělé, pěkný recept i foto :yes::-K

Tématické fráze:
bramboroé noky na těsto na slano, recept na domaci noky, noky se slaninou, slanina recept, recept na gnocchi se anglickou slaninou, noky s vejcem a se slaninou, zapečené noky s anglickou a sýrem - recept, gnocchi s anglickou slaninou, gnoci s anglickou slaninou, bramborové noky se slaninou s vejci, bramborové noky se slaninou

Suroviny:
brambory, sůl, mouka hrubá, vejce, žloutek, cibule, olej, slanina anglická, petrželka

Přidat fotografie receptu