Nutriční hodnoty (Makovec s našlehaným krémem a rybízem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 16 103 kJ / 3 849 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,12 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 67,62 g |
Tuky | 206,65 g |
– nasycené | 80,73 g |
– nenasycené | 106,00 g |
–– mononenasycené | 54,31 g |
–– polynenasycené | 51,69 g |
––– omega 3 | 0,84 g |
Vláknina | 34,82 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 219 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 408,70 g |
– cukry | 218,73 g |
––– laktóza | 4,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
130 g 130 g cukru (v tom 1 vanilkový cukr) | Cukr bílý | 130 g |
150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
1 1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | |
160 g 160 g mletého máku | Mák modrý mletý | 160 g |
2 lžíce 2 lžíce bílého rostlinného jogurtu (domácí nebo např. AlproSoya, Provamel, Sojade) | Jogurt sójový bílý | |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 hrnek 1 hrnek mandlového mléka (sójového nebo jiného rostlinného/ořechového) | Nápoj mandlový | 250 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku nesolených nepražených kešu oříšků (doporučuji držet na spodní hranici, jinak je jejich chuť ve výsledném krému výraznější) namočených alespoň na dvě hodiny do vody | Kešu | 125 g |
1/3 hrnku 1/3 hrnku kokosového mléka | Nápoj kokosový | 83.3333358168602 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku Oatly smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku mandlového mléka (či jiného rostlinného mléka) | Nápoj mandlový | 125 ml |
3/4 lžičky 3/4 lžičky Agaru (prášek, nikoli vločky) seženete v asijských obchodech či obchodech se zdravou výživou | Agar | 3.75 g |
3 lžíce 3 lžíce vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 75 g |
2 lžíce 2 lžíce kokosového oleje | Olej kokosový | 40 ml |
+ 2 lžičky 2 lžičky kokosového oleje | Olej kokosový | 10 ml |
vanilkový extrakt (či vanilková semínka) | Aroma vanilkové |