Nutriční hodnoty (Hovězí (kližka) na houbách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 7 470 kJ / 1 785 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 169,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 155,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,46 g |
| Tuky | 90,25 g |
| – nasycené | 30,04 g |
| – nenasycené | 57,09 g |
| –– mononenasycené | 43,60 g |
| –– polynenasycené | 13,48 g |
| ––– omega 3 | 2,85 g |
| Vláknina | 29,47 g |
| Cholesterol | 395 mg |
| Sodík | 2,02 g |
| Sůl | 5,14 g |
| Sacharidy | 62,15 g |
| – cukry | 13,21 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3/4 kg 3/4 kg hovězí kližky | Hovězí kližka | 750 g |
| 300 g 300 g čerstvých hub | Hřib čerstvý | 300 g |
| 50 g 50 g špeku | Špek | 50 g |
| 2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 2 kostky 2 kostky hovězího bujonu | Bujón hovězí | 18 g |
| 1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| drcený pepř | Pepř černý | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce solamylu | Bramborový škrob | 22.5 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |