Chlebík s bramborákem v prášku

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 17 názorů

Suroviny

300 ml vody
2 lžičky oleje
1,5 lžičky drceného kmínu
1,5 rovné lžičky soli
2 lžíce bramboráku v prášku
2 lžičky cukru
9 g droždí
vrchovatá lžíce kvásku (asi 90 g)
70 g žitné chlebové mouky
340 g hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké (navrchu na mouce je v jednom rohu droždí, v protilehlém kvásek) a zapneme základní progam. I když těsto při míchání nedělá "kouli" a je lepkavé, nepřisypávejte mouku, chlebík by byl těžký.

Poznámka

Tento chlebík je mimořádně voňavý, lehounký a dobrý, u nás doma nejoblíbenější.

http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Chlebík s bramborákem v prášku

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Merylas::-))Maruš, děkuju za pochvalu i fotky - je na nich krásně vidět "okatost" chlebíku:-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Ivi, pekla jsem z dvojité dávky ve dvou chlebíčkových formách v troubě. Přidala jsem oproti receptu jen malinko víc droždí. Pekárna těsto jen zadělala. Rodina si teď zvykla na doma pečené chlebíky, hlavně vnuk. Chlebík je :yes:, máš přidaný bodík a fotečky:-8:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Jj, Dadam = syn Adam:-)) S ním si Katarínka ještě užije... Je to celý táta :-// :-D:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    hadam, ze dadam je cathleen tvoj rodny...;-) vsak? katarinka.....no velmi pekny....hodis sa ku cathleen za nevestu:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Cathleen - ještě že už nemusí mít pas nebo doložku :-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Dadam Dadam(neregistrovaný)

    Jojo, moja šikulka myšička :-) Jen moje, nedám :-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Včera kus mého kvásku odcestoval do zahraničí:-)) a dnes s ním synova přítelkyně pekla poprvé chleba v nové pečce. Moc se jí povedl.....Katarínko, tleskám!:yes:;-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Tak ten je tedy mooooc krásný:-D:yes::-))+

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Cathleen, tak ten chleba vypadá jak piškot, tak jemný a měkkounký:-) Paráda!:yes: A bodík:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Kruciš, Jani, to ti nepovím....vždycky jsem měla jen ten živý. Třeba se ozve někdo, kdo má zkušenost i s tímhle sušeným.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Tak jo a dal by se použít ten kvásek v sáčku, jak to tady někdo posledně vyfotil, nebo to musí být ten ,co se přikrmuje?

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    cathleen, tebe bych chtěla mít za sousedku:-) ty tvoje bagetky, chlebíky, houstičky a já nevím co ještě všechno pečeš, to prostě nemá chybu:yes: to musí být vůně....:yes::yes::yes: +

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Tak tenhleten chlebíček podle tvého receptu peču už dost dlouho a je to náš domácí favorit. Fakticky nemá chybu :yes::yes::yes: +

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-)Dík, vyzkoušej ho, nebudeš zklamaná!

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    :yes:;-)to za ten kvásek

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kvásek v prášku domaci bramboraky bramborak v domaci pekarně plněné portobelo recepty domaci bramborak kvásek z prášku žitný kvásek v prášku prasek na bramboraky bramboráky s cizrnou bramboráky v domácí pekárně bramborák z domácí pekárně

Zapomněl/a jsem heslo