Nutriční hodnoty (Banánová lahůdka aneb vylepšení Hraběnčiných řezů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 016 kJ / 5 262 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,92 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,48 g |
| Tuky | 151,05 g |
| – nasycené | 81,71 g |
| – nenasycené | 50,53 g |
| –– mononenasycené | 41,80 g |
| –– polynenasycené | 8,73 g |
| ––– omega 3 | 0,95 g |
| Vláknina | 43,20 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 485 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 857,56 g |
| – cukry | 490,10 g |
| ––– laktóza | 7,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
| 1 1 Hera | Margarín | |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 6 6 banánů (lepší zralejší) | Banán čerstvý | 540 g |
| plnotučný tvaroh | Tvaroh plnotučný | |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 200 g 200 g čokoláda na vaření (nemusí být) | Čokoláda hořká 40% | 200 g |
| 4 4 bílky | Vaječný bílek | 132 g |