Nutriční hodnoty (Podzimní koláček s jablky a hruškami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 999 kJ / 3 824 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,35 g |
| Tuky | 183,31 g |
| – nasycené | 110,70 g |
| – nenasycené | 66,17 g |
| –– mononenasycené | 56,36 g |
| –– polynenasycené | 9,82 g |
| ––– omega 3 | 1,21 g |
| Vláknina | 41,33 g |
| Cholesterol | 769 mg |
| Sodík | 174 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 442,80 g |
| – cukry | 211,68 g |
| ––– laktóza | 1,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 2 lžičky 2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
| 1 hvězdička 1 hvězdička badyánu na jemno utlučená v hmoždíři nebo umletá - polovinu množství dáme do těsta, druhou polovinu do náplně | Badyán | 1 g |
| 5 5 jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| 2 2 hrušky | Hruška čerstvá | 260 g |
| med nebo cukr dle potřeby | Med nepasterovaný | |
| 2 2 PL rozinek (namočených do panáka rumu) | Rozinky | |
| 1 panák 1 panák rumu | Rum | 50 ml |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |