

Zkuste škvarkový chleba bez mouky
Suroviny 4 porce
- 20 dkg škvarků - ideálně je vyškvařte, ale dají se i koupit kvalitní u spolehlivého řezníka
- 50 g slunečnicových semínek
- 50 g lahůdkového sušeného droždí (to co nekyne a prodává jako doplněk stravy, já ho dávala proto, abych měla sypkou hmotu místo mouky
- 50 g lněné mouky
- 4 PL psyllia
- 3 vejce
- 5 dkg strouhaného sýra
- -------------------
- tučný jogurt dle potřeby cca 200 gr
- sádlo dle potřeby /cca 2 PL/
Postup přípravy receptu
Troubu rozehřejte na 170 stupňů.
Škvarky pokrájejte na menší kousky nebo je hoďte na chvilinku do mixeru, ale neudělejte z nich mouku, je třeba, abyste měli kousky na skus i sypkou hmotu.Poté v míse vymíchejte se všemi surovinami.
Když těsto nedrží pohromadě, doplňte jej do tuhé, ale držící konzistence tučným jogurtem a sádlem. Já jsem na tuto várku doplnila celý tučný jogurt 200 g a přidala dvě lžíce sádla.
Těsto dejte do formy. Já na chleby používám výhradně silikonové. Nemusí se vymazávat, vysypávat moukou a při drobné nekokonalosti vás podrží:-).
Na nic nečekejte a dejte péct na cca 55 minut. Výsledkem bude hutný, výživný a skvěle chutnající LCHF chleba.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zkuste škvarkový chleba bez mouky
-
Dobrý den, jde ten chleba udělat i bez vajíček a sýra?
-
hotovo
, děkuji
-
5jideldenne: ještě prohoď fotky, aby ta hezčí byla jako hlavní
-
Jasně, jdu to změnit
-
Název odpovídá spíše nadpisu článku či příspěvku na blogu
Mohla bys recepty nazývat tak, aby jejich pojmenování mělo logiku a byly v katalogu dohledatelné? Jinak zapadnou a to by byla asi škoda.