Nutriční hodnoty (Avokádovo-špenátová omáčka na těstoviny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 858 kJ / 922 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,42 g |
| Tuky | 81,28 g |
| – nasycené | 6,26 g |
| – nenasycené | 62,51 g |
| –– mononenasycené | 6,25 g |
| –– polynenasycené | 56,26 g |
| ––– omega 3 | 9,38 g |
| Vláknina | 8,48 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 23,38 g |
| – cukry | 3,37 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 1 zralé avokádo oloupané a pokrájené | Avokádo čerstvé | |
| 1 hrnek 1 hrnek špenátu (čerstvého nebo rozmrzlého a zbaveného vody) | Špenát čerstvý | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 125 g |
| 1/4 1/4 hrnku lístků bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce čerstvé citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 22.5 ml |
| cca 3/4 hrnku cca 3/4 hrnku vody | Voda | 187.5 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| špetka špetka pepře | Pepř černý |