Nutriční hodnoty (Křehký strouhaný jablečný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 32 843 kJ / 7 850 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 105,78 g |
| Tuky | 340,43 g |
| – nasycené | 85,98 g |
| – nenasycené | 238,24 g |
| –– mononenasycené | 160,40 g |
| –– polynenasycené | 77,84 g |
| ––– omega 3 | 5,42 g |
| Vláknina | 62,24 g |
| Cholesterol | 790 mg |
| Sodík | 1,05 g |
| Sůl | 2,34 g |
| Sacharidy | 1 026,37 g |
| – cukry | 230,81 g |
| ––– laktóza | 10,29 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 1000 g |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru moučka | Cukr bílý | 100 g |
| 3 3 kypřicí prášky do pečiva | Kypřící prášek | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 14 lžic 14 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 210 ml |
| 500 g 500 g změklé Hery | Margarín | 500 g |
| kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 7 7 větších jablek | Jablko čerstvé | 1050 g |
| 2 2 vanilkové pudinkové prášky | Puding v prášku | |
| cukr moučka (dle chuti) | Cukr bílý | |
| mletá skořice (dle chuti) | Skořice ceylonská mletá | |
| olej na vymazání plechu | Olej řepkový |