Nutriční hodnoty (Žitný kvásek z podmáslí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 34 083 kJ / 8 146 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 274,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 259,67 g |
| Tuky | 45,47 g |
| – nasycené | 11,90 g |
| – nenasycené | 32,88 g |
| –– mononenasycené | 6,55 g |
| –– polynenasycené | 26,33 g |
| ––– omega 3 | 1,45 g |
| Vláknina | 128,50 g |
| Cholesterol | 28 mg |
| Sodík | 970 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1 595,57 g |
| – cukry | 64,57 g |
| ––– laktóza | 18,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 ml 350 ml podmáslí | Podmáslí | 350 g |
| 200 g 200 g žitné mouky | Mouka žitná hladká | 200 g |
| 400 g 400 g mateřského kvásku | Kvásek pšeničný | 400 ml |
| 600 ml 600 ml vlažné vody | Voda | 600 ml |
| 600 g 600 g žitné mouky | Mouka žitná hladká | 600 g |
| 3 3 ) Finální produkt z kvásku (dle receptu) | Kvásek pšeničný | |
| Kvásek zaktivujete tj. nakrmíte, rozkvasíte | Kvásek pšeničný | |
| 400 g 400 g odleželého neaktivního kvásku z lednice | Kvásek pšeničný | 400 ml |
| 600 ml 600 ml vlažné vody | Voda | 600 ml |
| 600 g 600 g žitné mouky¨ | ||
| 100 g 100 g neaktivního kvásku z lednice | Kvásek pšeničný | 100 ml |
| 200 g 200 g žitné mouky | Mouka žitná hladká | 200 g |
| 200 g 200 g vody | Voda | 200 ml |
| 400 g 400 g aktivního kvásku | Kvásek pšeničný | 400 ml |
| 200 g 200 g žitné mouky a na podsypání | Mouka žitná hladká | 200 g |
| 1 1 a 1/2 lžičky soli | Sůl mořská |