Nutriční hodnoty (Bramborový salát na všední i sváteční den)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 888 kJ / 1 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,76 g |
Tuky | 24,11 g |
– nasycené | 14,57 g |
– nenasycené | 7,16 g |
–– mononenasycené | 6,11 g |
–– polynenasycené | 1,05 g |
––– omega 3 | 0,33 g |
Vláknina | 36,20 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 1,05 g |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 193,75 g |
– cukry | 49,00 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
900 g 900 g ve slupce uvařených brambor | Brambor zimní | 900 g |
200 g 200 g 15% zakysané krémovité smetany podle potřeby můžeme přidat | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
250 ml 250 ml nálevu ze sladkokyselých okurek | Nálev z okurek | 250 ml |
2 2 středně velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
2 2 středně velké mrkve uvařené na skus | Mrkev čerstvá | 100 g |
( 2 2 středně velké sladkokyselé okurky) | ||
1 1 velké jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
2 lžíce 2 lžíce nakrájené petrželky můžeme vynechat | Petržel nať čerstvá | 30 g |
špetku špetku mletého pepře | Pepř černý mletý | |
sůl podle potřeby | Sůl mořská |