Nutriční hodnoty (Bramborový salát na všední i sváteční den)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 888 kJ / 1 168 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,76 g |
| Tuky | 24,11 g |
| – nasycené | 14,57 g |
| – nenasycené | 7,16 g |
| –– mononenasycené | 6,11 g |
| –– polynenasycené | 1,05 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 36,20 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 1,05 g |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 193,75 g |
| – cukry | 49,00 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 900 g 900 g ve slupce uvařených brambor | Brambor zimní | 900 g |
| 200 g 200 g zakysané krémové smetany 15% (podle potřeby můžeme přidat) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 250 ml 250 ml nálevu ze sladkokyselých okurek | Nálev z okurek | 250 ml |
| 2 2 středně velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 středně velké mrkve uvařené | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 středně velké sladkokyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 1 1 velké jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nakrájené petrželky (můžeme vynechat) | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| 1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská |