Nutriční hodnoty (Kroupová polévka z Tyrolska)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 190 kJ / 1 001 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,00 g |
| Tuky | 25,06 g |
| – nasycené | 12,71 g |
| – nenasycené | 11,02 g |
| –– mononenasycené | 7,58 g |
| –– polynenasycené | 3,44 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 57,10 g |
| Cholesterol | 103 mg |
| Sodík | 1,70 g |
| Sůl | 3,80 g |
| Sacharidy | 123,36 g |
| – cukry | 20,16 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g krup | Kroupy ječné | 100 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru (možno i pórek) | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 80 g 80 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 80 g |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 hrst 1 hrst nasekané pažitky | Pažitka čerstvá |