Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Česká maková vánočka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie13 450 kJ /
3 215 kcal
Bílkoviny86,35 g
– z toho živočišné bílkoviny23,85 g
– z toho rostlinné bílkoviny62,50 g
Tuky133,49 g
– nasycené44,57 g
– nenasycené75,84 g
–– mononenasycené35,24 g
–– polynenasycené40,60 g
––– omega 30,83 g
Vláknina34,15 g
Cholesterol 435 mg
Sodík 271 mg
Sůl0,59 g
Sacharidy389,49 g
– cukry170,72 g
––– laktóza18,86 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 250 g
125 ml 125 ml vlažného mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 125 ml
15 g 15 g čerstvého droždí Droždí pekařské lisované 15 g
35 g 35 g cukru Cukr bílý 35 g
60 g 60 g másla Máslo kravské 60 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
kůra z 1/2 citronu Citronová kúra čerstvá
250 ml 250 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
1 lžička 1 lžička medu Med nepasterovaný 18 g
40 g 40 g cukru Cukr bílý 40 g
125 g 125 g mletého máku Mák modrý mletý 125 g
50 g 50 g pomletých piškotů Piškoty 50 g
25 g 25 g strouhaných mandlí (nebo ořechů) Mandle loupané mleté 25 g
1 lžíce 1 lžíce rumu Rum 17 ml
40 g 40 g rozinek Rozinky 40 g
trocha trocha skořice Skořice ceylonská
vejce Vejce slepičí
meruňková marmeláda Marmeláda meruňková
citronová poleva Poleva bílková

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.