Povidloně

Hella Kuchařka:

Moučníky , Řezy 15 názorů

530

Suroviny

1/2 l vody
špetka soli
100 g ztuženého 100 % tuku (IVA, Omega)
230 g hrubé mouky
5 vajec
1/2 lžičky prášku do pečiva
Krém:
2 tvarohy (po 250 g)
zakysaná smetana 200 ml
1 vanilkový cukr
2 lžíce moučkového cukru
2 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce rozpuštěného ztuženého tuku
1 ztužovač šlehačky (nemusí být)
Povidla asi 200 g (podle chuti)
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vodu ze solí a tukem necháme přejít varem a za stálého míchání přisypáváme mouku, až uvaříme hustou kaši.

  2. Dáme částečně vychladit a pak postupně zašleháváme jedno vejce za druhým a nakonec prášek do pečiva.

  3. Těsto rozdělíme a ihned rozetřeme do slabé vrstvy na 2 suché plechy, nebo vyložené pečícím papírem (ideálně to jde na pečící podložky).

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 10 min bez otevírání, až má těsto slabě růžovou barvu a naskočí jako věnečky.

  5. Dáme vychladit, pak jednu placku potřeme povidly - pokud jsou hodně hustá, naředíme lžící teplé vody nebo rumem, ale moc ne, aby pak při řezání nevytékala, na povidla rozetřeme tvarohový krém (všechny suroviny smícháme najednou dohromady) a navrch přiložíme druhou placku.

  6. Trochu přimáčkneme a povrch pocákáme citronovou a čokoládovou polevou.

  7. Necháme odležet do druhého dne.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 003 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Povidloně

  • zaplenka zaplenka(neregistrovaná)

    Do tvarohové náplně přidáváme na 1 tvaroh 1 vyšlehanou šlehačku a náplň je lehounká a hlavně je vyšší vrstva. <3:yes:

    Odpovědět

  • fugarka fugarka

    Už se peče,už se maže,vypadá to skvěle,už se moc těšíme,posílám bodík ;-):yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Moc dobrý moučník, znám:-p+:yes:

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Zrovna jsem zákusek dodělala, vypadá moc chutně už od pohledu, do povidel jsem přidala kapku rumu a perníkové koření a na vrstvu tvarohovéo krému přidávám ještě šlehačku :) :-K

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    Zrovna mám rozdělaná povidla a potřebuji je zpracovat. Přemýšlela jsem co udělat a narazila na tohle. Mraky dělám, tak zkusím změnu. Díky za recept.:yes:

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Je to ňamka, když jsme na dovče na Šumavě,chodíme na něj do místní pekárny. Možná je zkusím i doma :-))

    Odpovědět

  • lakatka lakatka

    Dělávám mraky, ale toto vypadá dost dobře, už mám v oblíbených a co nejdříve vyzkouším. Bodík jsem už poslala;-)

    Odpovědět

  • lenina lenina

    dobře to dopadlo.:-p Moc jsme si pochutnali. Chtěla jsem přiložit foto, ale než jsem se k tomu dostala, tak mi nic nezbylo.;-( Recept vypadá dost pracně, ale za chvíli jsem měla hotovo. :yes:

    Odpovědět

  • lenina lenina

    Dnes jsem to udělala, teď to leží v lednici a už se nemůžu dočkat, až to zítra nakrojím.:-p Přijede návštěva, tak snad bude úspěch. Akorát jsem musela udělat tři placky. :-S Jednu jsem udělala na suchý plech a placku jsem z něj nedostala. Opravdu to chce kvalitní pečící papír nebo ještě lépe teflonovou pečící podložku. Zítra napíšu, jak to dopadlo. V každém případě děkuji za zajímavý recept :yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    To vypadá dobře:-p, už mám v oblíbených.;-)
    Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Tak to musím zkusit. :-*:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • Iljusa Iljusa

    Mňamka, toto milujeme:yes::yes:

    Odpovědět

  • Verunka Verunka

    hned bych si dala:-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jééé, Helli, povidýlka, to já můžu!!:-)):yes::yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo