Nutriční hodnoty (Polévka s batáty (sladké brambory) á la "kyselačka")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 282 kJ / 545 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 22,62 g |
| – nasycené | 8,64 g |
| – nenasycené | 9,20 g |
| –– mononenasycené | 7,60 g |
| –– polynenasycené | 1,60 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 404 mg |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 51,10 g |
| – cukry | 24,50 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 větší batáty | Batáty neloupané | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 2 špetky 2 špetky drceného kmínu | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 0,5 l 0,5 l vody | Voda | 500 ml |
| 0,5 l 0,5 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce škrobu (nebo mouky) | Bramborový škrob | 30 g |
| kopr (podle chuti) | Kopr nať čerstvý | |
| ocet na dochucení | Ocet lihový |