Nutriční hodnoty (Italská polévka z pečených paprik a rajčat)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 722 kJ / 172 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,87 g |
| Tuky | 1,06 g |
| – nasycené | 0,42 g |
| – nenasycené | 1,40 g |
| –– mononenasycené | 0,39 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 10,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 35 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 32,37 g |
| – cukry | 19,48 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velká červená masitá paprika (nebo 2 špičaté) | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 2 2 velká rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 6 6 sušených rajčat naložených v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 500 - 750 ml 500 - 750 ml zeleninového vývaru (nebo vody) | Vývar zeleninový | 625 ml |
| čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
| na dochucení pár kapek octa balsamico | Ocet balsamikový bílý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |