Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Celerová omáčka s hráškem nejen k těstovinám)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie8 150 kJ /
1 948 kcal
Bílkoviny60,14 g
– z toho živočišné bílkoviny5,74 g
– z toho rostlinné bílkoviny54,40 g
Tuky44,87 g
– nasycené26,82 g
– nenasycené14,68 g
–– mononenasycené12,16 g
–– polynenasycené2,52 g
––– omega 30,65 g
Vláknina35,73 g
Cholesterol 123 mg
Sodík 586 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy308,00 g
– cukry22,78 g
––– laktóza7,76 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 střední celer Celer bulva čerstvá 540 g
3 stonky 3 stonky řapíkatého celeru Celer řapíkatý
1/2 1/2 pórku Pórek čerstvý
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
200 ml 200 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 200 ml
zeleninový vývar Vývar zeleninový
mražený hrášek Hrášek zelený mražený
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého zázvoru Zázvor sušený mletý 2.5 g
citronová šťáva Šťáva z citrónu
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
350-400 g 350-400 g těstovin Těstoviny pšeničné 375 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.