Nutriční hodnoty (Vepřová líčka na červeném víně se zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 147 kJ / 1 469 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 214,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 210,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,17 g |
| Tuky | 25,16 g |
| – nasycené | 12,39 g |
| – nenasycené | 12,52 g |
| –– mononenasycené | 10,16 g |
| –– polynenasycené | 2,37 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 11,90 g |
| Cholesterol | 490 mg |
| Sodík | 561 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 33,06 g |
| – cukry | 16,23 g |
| ––– laktóza | 0,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřových líček (cca 12 ks) | Vepřová líčka | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 kořen petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| celer (stejný díl díl jako petržel) | Celer bulva čerstvá | |
| naťová cibulka (dle chuti) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 2 snítky 2 snítky tymiánu (sušený 1,5 KL) | Tymián sušený | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 6 kuliček 6 kuliček celého černého pepře | Pepř černý | |
| 0,25-0,5 l 0,25-0,5 l červeného suchého vína | Víno červené suché | 379.9999952316284 ml |
| masový vývar na podlití (může být i připravený z masoxu) | Vývar masový | |
| hladká mouka na obalení | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |