Nutriční hodnoty (Zelné závitky s hovězím masem a vařenými brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 745 kJ / 1 373 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 101,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,45 g |
| Tuky | 40,87 g |
| – nasycené | 8,02 g |
| – nenasycené | 27,75 g |
| –– mononenasycené | 19,32 g |
| –– polynenasycené | 8,43 g |
| ––– omega 3 | 1,99 g |
| Vláknina | 30,07 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 6,69 g |
| Sůl | 16,80 g |
| Sacharidy | 119,97 g |
| – cukry | 31,37 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 500 g |
| 1 1 cibule - oloupaná a nakrájená na proužky | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 balíček 1 balíček mražené mixované zeleniny (mrkev, okurka, fazolové lusky) | Mrkev mražená | 350 g |
| 1 lžička 1 lžička práškového česneku | Česnek sušený | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce zeleninového oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 lžička 1 lžička salátového koření (používám McCormick Salad Supreme) | Provensálské koření | |
| 1 lžíce 1 lžíce soli na vaření | Sůl mořská | 15 g |
| špetka špetka mletého černého pepře | Pepř černý mletý | |
| 1 hrnek 1 hrnek hovězího vývaru | Vývar hovězí | 250 ml |
| 8 8 zelných plátků | Zelí bílé čerstvé | |
| 1/2 kg 1/2 kg brambor - oloupaných a uvařených ve slané vodě, můžeme přidat kmín dle | Brambor zimní | 500 g |
| 8 8 zelných plátků na ozdobu talíře (můžeme použít třeba kadeřavý nebo ledový) | Zelí bílé čerstvé | |
| papriky čerstvé | Paprika červená čerstvá | |
| okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| bílé sladké cibulky ze sklenice | Cibule sterilovaná | |
| 1 1 mrkev - očištěna, nastrouhaná a podušena | Mrkev čerstvá | 50 g |