Nutriční hodnoty (Zelné závitky s hovězím masem a vařenými brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 745 kJ / 1 373 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 101,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,45 g |
Tuky | 40,87 g |
– nasycené | 8,02 g |
– nenasycené | 27,75 g |
–– mononenasycené | 19,32 g |
–– polynenasycené | 8,43 g |
––– omega 3 | 1,99 g |
Vláknina | 30,07 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 6,69 g |
Sůl | 16,80 g |
Sacharidy | 119,97 g |
– cukry | 31,37 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 kg 1/2 kg mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 500 g |
1 1 cibule - oloupaná a nakrájená na proužky | Cibule čerstvá | 70 g |
1 balíček 1 balíček mražené mixované zeleniny (mrkev, okurka, fazolové lusky) | Mrkev mražená | 350 g |
1 lžička 1 lžička práškového česneku | Česnek sušený | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce zeleninového oleje | Olej řepkový | 22 ml |
1 lžička 1 lžička salátového koření (používám McCormick Salad Supreme) | Provensálské koření | |
1 lžíce 1 lžíce soli na vaření | Sůl mořská | 15 g |
špetka špetka mletého černého pepře | Pepř černý mletý | |
1 hrnek 1 hrnek hovězího vývaru | Vývar hovězí | 250 ml |
8 8 zelných plátků | Zelí bílé čerstvé | |
1/2 kg 1/2 kg brambor - oloupaných a uvařených ve slané vodě, můžeme přidat kmín dle | Brambor zimní | 500 g |
8 8 zelných plátků na ozdobu talíře (můžeme použít třeba kadeřavý nebo ledový) | Zelí bílé čerstvé | |
papriky čerstvé | Paprika červená čerstvá | |
okurka | Okurka salátová čerstvá | |
bílé sladké cibulky ze sklenice | Cibule sterilovaná | |
1 1 mrkev - očištěna, nastrouhaná a podušena | Mrkev čerstvá | 50 g |