Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zelné závitky s hovězím masem a vařenými brambory)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie5 745 kJ /
1 373 kcal
Bílkoviny118,11 g
– z toho živočišné bílkoviny101,67 g
– z toho rostlinné bílkoviny16,45 g
Tuky40,87 g
– nasycené8,02 g
– nenasycené27,75 g
–– mononenasycené19,32 g
–– polynenasycené8,43 g
––– omega 31,99 g
Vláknina30,07 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 6,69 g
Sůl16,80 g
Sacharidy119,97 g
– cukry31,37 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 kg 1/2 kg mletého hovězího masa Hovězí ořez 500 g
1 1 cibule - oloupaná a nakrájená na proužky Cibule čerstvá 70 g
1 balíček 1 balíček mražené mixované zeleniny (mrkev, okurka, fazolové lusky) Mrkev mražená 350 g
1 lžička 1 lžička práškového česneku Česnek sušený 5 g
1 lžíce 1 lžíce sladké papriky Paprika červená sušená 10 g
2 lžíce 2 lžíce zeleninového oleje Olej řepkový 22 ml
1 lžička 1 lžička salátového koření (používám McCormick Salad Supreme) Provensálské koření
1 lžíce 1 lžíce soli na vaření Sůl mořská 15 g
špetka špetka mletého černého pepře Pepř černý mletý
1 hrnek 1 hrnek hovězího vývaru Vývar hovězí 250 ml
8 8 zelných plátků Zelí bílé čerstvé
1/2 kg 1/2 kg brambor - oloupaných a uvařených ve slané vodě, můžeme přidat kmín dle Brambor zimní 500 g
8 8 zelných plátků na ozdobu talíře (můžeme použít třeba kadeřavý nebo ledový) Zelí bílé čerstvé
papriky čerstvé Paprika červená čerstvá
okurka Okurka salátová čerstvá
bílé sladké cibulky ze sklenice Cibule sterilovaná
1 1 mrkev - očištěna, nastrouhaná a podušena Mrkev čerstvá 50 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.