Nutriční hodnoty (Cuketový pudink (slaný) s cuketovým kaviárem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 222 kJ / 1 009 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,40 g |
| Tuky | 91,93 g |
| – nasycené | 45,79 g |
| – nenasycené | 39,37 g |
| –– mononenasycené | 34,27 g |
| –– polynenasycené | 5,09 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 848 mg |
| Sodík | 299 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 16,36 g |
| – cukry | 10,39 g |
| ––– laktóza | 3,49 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g cuket (z jedné odkrájíme zelenou slupku s kouskem vnitřní dužiny na cuketový kaviár) | Cuketa čerstvá | 300 g |
| 100 g 100 g čerstvého sýra mascarpone (cottage, riccota, lučina, žervé) | Mascarpone | 100 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| propasírovaný česnek | Česnek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř z mlýnku | Pepř černý mletý | |
| 20 g 20 g rozpuštěného másla nebo olej na vymazání forem | Máslo kravské | 20 g |
| slupky z cukety s kouskem vnitřní dužiny | Cuketa čerstvá | |
| 1 PL 1 PL olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 PL 1 PL citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| trochu trochu balsamica -nemusí být | Ocet balsamikový bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý koriandr | Koriandr list sušený | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |