Brasírovaná hovězí žebra
Hovězí žebra necháte nejprve marinovat v koření, bylinkách a hořčici, poté budete připravovat při nízké teplotě celých 10 hodin. Dlouhé čekání se vyplatí. Výsledná chuť bylinkami provoněné zeleniny se šťavnatým masem je luxus.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 045 kJ / 2 401 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,31 g |
Tuky | 181,17 g |
Vláknina | 20,29 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 1,49 g |
Sůl | 3,35 g |
Sacharidy | 102,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme suroviny na marinádu a naložíme do ní maso. Vložíme do litinového kastrolu, přikryjeme potravinovou fólií a necháme v ledničce marinovat 1-2 dny.
Krok 2: Maso vyjmeme, stěrkou z něj setřeme marinádu (ponecháme ji v kastrolu) a opečeme na pánvi s olejem ze všech stran dohněda. I s výpekem vrátíme do kastrolu a přidáme plátky cibule, silnější kolečka mrkve, bobkový list a nové koření. Podlijeme vývarem - cca 1 cm ode dna kastrolu.
Krok 3: Kastrol pevně zakryjeme alobalem, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby rozehřáté na 100 °C. Při této pomalé teplotě pečeme 10 hodin, nejlépe přes noc.
Krok 4: Pečené maso vyjmeme, zeleninu vybereme sběračkou a z povrchu výpeku odstraníme tuk. Výpek poté svaříme na polovinu. Dochutíme a vrátíme zeleninu. Prohřejeme a podáváme s pečivem nebo s bramborovým pyré.
Zveřejněno 22. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brasírovaná hovězí žebra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QgKq
Moje poznámka
Brasírovaná hovězí žebra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QgKq
Nejnovější recepty
Placičky z brambor a květáku
Přidáno před 1 hodinou
Letní melounový salát s okurkou
Přidáno před 3 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Přidáno před 9 hodinami
Bábovka z cukety
Přidáno před 9 hodinami
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Španělská polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 1 hodinou
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 1 hodinou
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 3 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 4 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
Jan Nemec před 4 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
brtna před 5 hodinami
Křupavé wrapy z HF
rrobuluss před 5 hodinami
Chleba bez hnětení
HejMira před 5 hodinami
Plněné papriky
Vytvarnik před 5 hodinami
Tématické fráze:
pecena hovezi zebra,
pečená hovězí žebra pohlreich,
pečená hovězí žebra na medu,
marináda na hovězí žebra,
hovězí žebra pečená,
marinovaná hovězí žebra,
hovezi zebra na medu,
recepty hovězí žebro pečené,
pečené hovězí žebro pohlreich,
pecena hovezi zebra recept,
pečené hovězí žebro,
hovězí žebra marináda,
recept hovězí žebro pečené,
nakládaná žebra,
pečené hovězí zebra,
marináda na pečené hovězí žebro,
recept na pečená hovězí žebra,
marinované hovězí zebra,
marinada na pecena hovezi zebra,
recept pečená hovězí žebra
Suroviny:
žebro hovězí,
hořčice dijonská,
med,
česnek,
ocet vinný,
olej olivový,
demi glace,
feferonka,
koření provensálské,
mrkev,
cibule,
vývar hovězí,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (41)
děkuji,
slarik
Jen jsem při té příležitosti i ochutnala nové pokrmy.
O víkendu jsem nevařila, celý týden jsem byla členem poroty festivalu, tak to byly samé oficiální obědy a večeře...Ale nějaké inspirace jsem načerpala.
Chambord, také bych spoustu kulinářských výrazů neznala, ale mám jednoho kolegu a to je odborník skrze skoro všechno kolem papání...