Nutriční hodnoty (Krémová polévka z jarní cibulky se slaninovým chipsem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 296 kJ / 788 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,10 g |
| Tuky | 61,88 g |
| – nasycené | 40,60 g |
| – nenasycené | 19,19 g |
| –– mononenasycené | 17,20 g |
| –– polynenasycené | 1,99 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 21,60 g |
| Cholesterol | 201 mg |
| Sodík | 88 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 21,61 g |
| – cukry | 5,41 g |
| ––– laktóza | 4,66 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 svazky 2 svazky jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 240 g |
| 10 cm 10 cm bílé části pórku | Pórek čerstvý | |
| 1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| 150 ml 150 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 150 ml |
| 150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
| 4 plátky 4 plátky anglické slaniny | Anglická slanina | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |