

Hovězí na česneku a na smetaně
Suroviny 4 porce
- 400 g hovězího masa
- sůl
- pepř
- 2 lžíce sádla
- 1 velká cibule
- 4 lžíce domácího kečupu
- 1 palice českého česneku
- 1 smetana na vaření
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 dl vody na zátěrku
Postup přípravy receptu
Hovězí maso nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zezlátnout na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme maso, zprudka ho opečeme ze všech stran dohněda, dokud se nevydusí veškerá tekutina a výpek se nezačne přichytávat ke dnu.
V ten okamžik přidáme kečup a prolisovaný česnek, stále zprudka maso opékáme, dokud kečup nezačne houstnout a cukr v něm obsažený nezačne karamelizovat, mezitím osolíme a opepříme a konečně zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořeno.
Tlakový hrnec přikryjeme víkem a pod tlakem vaříme 1 hodinu, poté necháme pozvolna ujít tlak, dolijeme horkou vodou, zatřeme zátěrkou smíchanou se smetanou, důkladně promícháme a necháme provářet na mírném ohni 15 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí na česneku a na smetaně
-
-
Zdravím, koukám co zítra k obědu a tento recept vypadá lákavě. I u mě je papiňák oblíbené nádobí, je jistota, že z něj maso bude měkké. Už se mi sbíhají sliny, tak mi držte palce, abych to nezvoral
-
Michaela Medkova: děkuji za komentář a za to, že jsi vyzkoušela uvařit
-
Nejen že tento recept vypadá krásně, ale on i krásně chutná. Dnes bylo k obědu a bylo to vynikající, ostatně jako vše od Tebe Ivi. Děkuji za recept, určitě jsem nevařila naposledy.
-
Prave premyslim, co s peknym kouskem hoveziho. Dekuji za inspiraci
.
-
Tak tohle vypada "Num, Num"!! Krasna zmena od gulasu a rostenek (i kdyz ty taky milujeme). Musim si ale dojet na chatu pro tlakovy hrnec!! Uz se tesim!!
-
Ivulinko,opravdu to vypadá krásně mňamkovně
-
Mňam
-
Z mala surovin velka dobrota..
-
Ivi, pekne si navarila...
-
Krásné dílo
-
Kde je česnek, tam můžu
-
To bude dobrota
-
Porada: Já myslím, že z toho mračna pršet nebude
-
Krásný recept i fotky