Hovězí na česneku a na smetaně

ivulinka Kuchařka: ivulinka

Doba přípravy: 1,5 hod. 4 porce Hovězí maso 22 názorů

Suroviny

400 g hovězího masa
sůl
pepř
2 lžíce sádla
1 velká cibule
4 lžíce domácího kečupu
1 palice českého česneku
1 smetana na vaření
3 lžíce hladké mouky
1 dl vody na zátěrku
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zezlátnout na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme maso, zprudka ho opečeme ze všech stran dohněda, dokud se nevydusí veškerá tekutina a výpek se nezačne přichytávat ke dnu.

  2. V ten okamžik přidáme kečup a prolisovaný česnek, stále zprudka maso opékáme, dokud kečup nezačne houstnout a cukr v něm obsažený nezačne karamelizovat, mezitím osolíme a opepříme a konečně zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořeno.

  3. Tlakový hrnec přikryjeme víkem a pod tlakem vaříme 1 hodinu, poté necháme pozvolna ujít tlak, dolijeme horkou vodou, zatřeme zátěrkou smíchanou se smetanou, důkladně promícháme a necháme provářet na mírném ohni 15 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 197 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí na česneku a na smetaně

1 2

Tématické fráze: hovězí nudličky na smetaně hovězí na smetaně hovezi kostky na smetane hovězí na česneku a smetaně hovězí na česneku hovezi na česneku se smetanou recepty hovězí na česneku hovězí na smetaně recept hovězí na cesneku se smetaniu hovězí kýta na smetaně recept hovězí roštěná na smetaně hovězí kostky na česneku hovězí plátky na smetaně hovězi na česnek dušené hovězí na smetaně varime hovezi na česneku hovězí pupek na smetaně hovězí nudličky na česneku huvezi na smetaně recept recept na hovězí na česneku

Zapomněl/a jsem heslo