Hovězí na česneku a na smetaně
Hovězí maso chce trpělivou a důkladnou přípravu. Na talíři bude spolu s výraznou a chutnou česnekovo-smetanovou omáčkou a dobře volenou přílohou výborným pokrmem pro vyhladovělou rodinu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 570 kJ / 1 092 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,98 g |
Tuky | 36,88 g |
Vláknina | 18,10 g |
Cholesterol | 239 mg |
Sodík | 796 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 75,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno. Hovězí maso nakrájíme na kostky.
Krok 2: V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zezlátnout cibuli, pak přidáme maso. Zprudka ho opečeme ze všech stran dohněda, dokud se nevydusí veškerá tekutina. Výpek by se neměl příliš přichytávat ke dnu.
Krok 3: Přidáme kečup a prolisovaný česnek, maso stále zprudka opékáme, dokud kečup nezačne houstnout a cukr v něm obsažený nezačne karamelizovat. Osolíme, opepříme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořeno.
Krok 4: Tlakový hrnec přikryjeme víkem a pod tlakem vaříme cca 40 minut. Doba vaření se může lišit podle druhu a kvality masa.
Krok 5: Poté necháme pozvolna ujít tlak, dolijeme horkou vodou, vmícháme záklechtku smíchanou z mouky se smetanou, důkladně promícháme a necháme provářet na mírném ohni 15-20 minut.
Krok 6: Výbornou přílohou mohou být těstoviny nebo bramborový knedlík.
Zveřejněno 22. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na česneku a na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0oPv
Moje poznámka
Hovězí na česneku a na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0oPv
Nejnovější recepty
Kokosové špičky s rumovou náplní
Přidáno před 1 hodinou
Jednoduché slepované kokosky
Přidáno před 2 hodinami
Vinná klobása se zelným salátem
Přidáno před 6 hodinami
Bezlepková krtkova roláda
Přidáno před 6 hodinami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoce s dokonalým vínem: Jaké víno vybrat ke kaprovi a dalším svátečním pokrmům
Recept na vaječný koňak podle Josefa Maršálka: Voní po vanilce a mandlích, je krásně hladký a chutná fantasticky
Jak na krém do cukroví, který déle vydrží? Sázkou na jistotu je máslový základ, alkohol navíc a dostatek cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Papriková polévka s vejcem
Kajkajak před 58 minutami
Romadúr v pivu
klukznemanic před 6 hodinami
Domácí likér z ledových kaštanů
klukznemanic před 6 hodinami
Bílkový chlebíček
Moanka před 9 hodinami
Brynzová polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Medová srdíčka
FikAja před 17 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 20 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 21 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 22 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 23 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na smetaně,
hovězí nudličky na smetaně,
hovězí na česneku,
hovězí na česneku a smetaně,
hovezi kostky na smetane,
hovezi na česneku se smetanou,
recepty hovězí na česneku,
hovězí na smetaně recept,
hovězí na česneku a na smetaně,
hovězí na cesneku se smetaniu,
hovězí kýta na smetaně,
recept hovězí roštěná na smetaně,
hovězí kostky na česneku,
hovězí plátky na smetaně,
hovězi na česnek,
dušené hovězí na smetaně,
varime hovezi na česneku,
hovězí pupek na smetaně,
hovezi dr smeranou,
hovezi na smetane
Suroviny:
maso hovězí,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
cibule,
kečup sladký,
česnek český,
smetana na vaření,
mouka hladká
Komentáře (48)