Nutriční hodnoty (Zelný salát s červenou čočkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 983 kJ / 1 430 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,58 g |
| Tuky | 44,80 g |
| – nasycené | 8,10 g |
| – nenasycené | 30,97 g |
| –– mononenasycené | 24,41 g |
| –– polynenasycené | 6,56 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 42,95 g |
| Cholesterol | 648 mg |
| Sodík | 508 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 165,97 g |
| – cukry | 52,43 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 200 g |
| 200 g 200 g pekingského zelí (popř. čínského nebo ledového salátu) | Zelí pekingské čerstvé | 200 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2-3 2-3 natvrdo vařená vejce | Vejce slepičí | 175 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce medu | Med nepasterovaný | 54 g |
| 0,5 lžíce 0,5 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 7.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |