Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky s balkánským sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 850 kJ / 1 159 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,60 g |
| Tuky | 28,83 g |
| – nasycené | 16,82 g |
| – nenasycené | 10,72 g |
| –– mononenasycené | 7,95 g |
| –– polynenasycené | 2,77 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 44,03 g |
| Cholesterol | 113 mg |
| Sodík | 2,57 g |
| Sůl | 6,35 g |
| Sacharidy | 136,38 g |
| – cukry | 24,28 g |
| ––– laktóza | 1,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 200 g |
| 125 g 125 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 125 g |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/2 1/2 pórku (nebo mladá cibulka) | Pórek čerstvý | |
| 2 2 oloupaná rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| římský kmín | Římský kmín mletý | |
| chilli | Chilli paprička sušená | |
| oregano | Oregano sušené | |
| 1 lžíce 1 lžíce protlaku (nebo dobrého kečupu) | Protlak rajčatový | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |