Nutriční hodnoty (Petrželovo-mrkvová polévka s rýžovými vločkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 386 kJ / 92 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
| Tuky | 8,30 g |
| – nasycené | 5,32 g |
| – nenasycené | 2,87 g |
| –– mononenasycené | 2,61 g |
| –– polynenasycené | 0,26 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 1,45 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 3,08 g |
| – cukry | 2,08 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla ghee | Máslo kravské | 10 g |
| rýžová krupice | Krupice pšeničná hrubá | |
| rýžové vločky | Vločky rýžové | |
| sůl nebo Solčanka | Sůl mořská |