Nutriční hodnoty (Teplý bramborový salát s polníčkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 481 kJ / 1 310 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,51 g |
| Tuky | 69,70 g |
| – nasycené | 23,23 g |
| – nenasycené | 42,43 g |
| –– mononenasycené | 32,43 g |
| –– polynenasycené | 10,00 g |
| ––– omega 3 | 2,00 g |
| Vláknina | 23,05 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 937 mg |
| Sůl | 2,18 g |
| Sacharidy | 140,06 g |
| – cukry | 11,27 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700 g 700 g brambor uvařených ve slupce | Brambor zimní | 700 g |
| 100 g 100 g polníčku | Polníček čerstvý | 100 g |
| 150 ml 150 ml masového vývaru nebo vody | Vývar masový | 150 ml |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| několik několik cherry rajčátek | Rajčata cherry | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce octu balsamico | Ocet balsamikový bílý | 40 ml |
| 1/2 lžičku 1/2 lžičku dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 3 g |
| 1 1 cibule nakrájená na jemno | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| trochu trochu cukru | Cukr bílý | |
| špetka špetka mleté papriky | Paprika červená sušená | |
| vejce na měkko | Vejce slepičí |