Nutriční hodnoty (Zelený boršč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 711 kJ / 409 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,48 g |
Tuky | 8,20 g |
– nasycené | 5,07 g |
– nenasycené | 3,07 g |
–– mononenasycené | 0,69 g |
–– polynenasycené | 2,38 g |
––– omega 3 | 0,33 g |
Vláknina | 28,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 62,13 g |
– cukry | 7,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 litr 1 litr masového vývaru (nejlépe z uzených žeber, případně z kostky) | Vývar masový | 1000 ml |
1 1 cibule (na kostičky) | Cibule čerstvá | 70 g |
2-3 2-3 nasekané stroužky česneku (nemusí být) | Česnek čerstvý | 175 g |
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer - nakrájená na kostičky kostičky nebo nastrouhaná) | Mrkev čerstvá | |
několik brambor (oškrábaných a na kostičky kostičky nakrájených) | Brambor zimní | |
1 balení 1 balení špenátového protlaku | Špenátové pyré | |
natvrdo vařená vejce (nakrájená na kostičky) | Vejce slepičí | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
strouhaný muškátový ořech nebo květ | Muškátový oříšek | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
nové koření | Nové koření | |
celý pepř (pokud již nebyly ve vývaru) | Pepř černý | |
zakysaná smetana nebo bílý jogurt (není nutné) | Smetana kravská zakysaná 12% |