Nutriční hodnoty (Zelený boršč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 711 kJ / 409 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 18,15 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,48 g | 
| Tuky | 8,20 g | 
| – nasycené | 5,07 g | 
| – nenasycené | 3,07 g | 
| –– mononenasycené | 0,69 g | 
| –– polynenasycené | 2,38 g | 
| ––– omega 3 | 0,33 g | 
| Vláknina | 28,70 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 57 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 62,13 g | 
| – cukry | 7,70 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 litr 1 litr masového vývaru (nejlépe z uzených žeber, případně z kostky) | Vývar masový | 1000 ml | 
| 1 1 cibule (na kostičky) | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 2-3 2-3 nasekané stroužky česneku (nemusí být) | Česnek čerstvý | 175 g | 
| kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer - nakrájená na kostičky kostičky nebo nastrouhaná) | Mrkev čerstvá | |
| několik brambor (oškrábaných a na kostičky kostičky nakrájených) | Brambor zimní | |
| 1 balení 1 balení špenátového protlaku | Špenátové pyré | |
| natvrdo vařená vejce (nakrájená na kostičky) | Vejce slepičí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| strouhaný muškátový ořech nebo květ | Muškátový oříšek | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| nové koření | Nové koření | |
| celý pepř (pokud již nebyly ve vývaru) | Pepř černý | |
| zakysaná smetana nebo bílý jogurt (není nutné) | Smetana kravská zakysaná 12% | 
 
	