Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zelený boršč)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 711 kJ /
409 kcal
Bílkoviny18,15 g
– z toho živočišné bílkoviny6,67 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,48 g
Tuky8,20 g
– nasycené5,07 g
– nenasycené3,07 g
–– mononenasycené0,69 g
–– polynenasycené2,38 g
––– omega 30,33 g
Vláknina28,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy62,13 g
– cukry7,70 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 litr 1 litr masového vývaru (nejlépe z uzených žeber, případně z kostky) Vývar masový 1000 ml
1 1 cibule (na kostičky) Cibule čerstvá 70 g
2-3 2-3 nasekané stroužky česneku (nemusí být) Česnek čerstvý 175 g
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer - nakrájená na kostičky kostičky nebo nastrouhaná) Mrkev čerstvá
několik brambor (oškrábaných a na kostičky kostičky nakrájených) Brambor zimní
1 balení 1 balení špenátového protlaku Špenátové pyré
natvrdo vařená vejce (nakrájená na kostičky) Vejce slepičí
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
strouhaný muškátový ořech nebo květ Muškátový oříšek
bobkový list Bobkový list sušený
nové koření Nové koření
celý pepř (pokud již nebyly ve vývaru) Pepř černý
zakysaná smetana nebo bílý jogurt (není nutné) Smetana kravská zakysaná 12%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.