Nutriční hodnoty (Nákyp s brokolicí a tuřínem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 460 kJ / 1 305 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,31 g |
| Tuky | 74,77 g |
| – nasycené | 34,86 g |
| – nenasycené | 33,41 g |
| –– mononenasycené | 27,22 g |
| –– polynenasycené | 6,20 g |
| ––– omega 3 | 0,93 g |
| Vláknina | 39,90 g |
| Cholesterol | 603 mg |
| Sodík | 1,98 g |
| Sůl | 3,62 g |
| Sacharidy | 87,11 g |
| – cukry | 49,11 g |
| ––– laktóza | 1,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| půl balení balení brokolice | Brokolice čerstvá | |
| 1 bulva 1 bulva tuřínu | Tuřín čerstvý | 1000 g |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 50 g 50 g čedaru | Čedar | 50 g |
| 50 g 50 g anglické slaniny | Anglická slanina | 50 g |
| 3 lžíce 3 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 45 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| tymián | Tymián sušený | |
| kousek kousek červené papriky (jen pro barevnost) | Paprika červená čerstvá |