Nutriční hodnoty (Batátovo – kukuřičná polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 136 kJ / 1 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,55 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 27,68 g |
Tuky | 57,87 g |
– nasycené | 24,63 g |
– nenasycené | 32,23 g |
–– mononenasycené | 22,53 g |
–– polynenasycené | 9,70 g |
––– omega 3 | 0,38 g |
Vláknina | 17,65 g |
Cholesterol | 47 mg |
Sodík | 2,09 g |
Sůl | 5,20 g |
Sacharidy | 252,30 g |
– cukry | 44,50 g |
––– laktóza | 9,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 batáty | Batáty neloupané | |
300 g 300 g kukuřice | Kukuřice sterilovaná | 300 g |
2 dl 2 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
2 dl 2 dl vody | Voda | 200 ml |
50 g 50 g uzené slaniny | Špek | 50 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžička 1 lžička tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
2 lžíce 2 lžíce nakrájené pažitky | Pažitka čerstvá | 30 g |