Nutriční hodnoty (Rebarborový koláč s jemným krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 6 669 kJ / 1 594 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,95 g |
| Tuky | 90,68 g |
| – nasycené | 55,47 g |
| – nenasycené | 31,39 g |
| –– mononenasycené | 28,64 g |
| –– polynenasycené | 2,75 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 11,79 g |
| Cholesterol | 523 mg |
| Sodík | 333 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 153,77 g |
| – cukry | 127,90 g |
| ––– laktóza | 19,51 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky (Babiččina volba na křehká těsta) | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 40 g 40 g moučkového cukru | Cukr bílý | 40 g |
| 5 g 5 g kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
| 50-70 ml 50-70 ml mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
| hladká mouka na podsypání | Mouka pšeničná hladká | |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku vanilkového pudinku | Puding v prášku | 24 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 24 g |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 100 g 100 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 100 g |
| 370-400 g 370-400 g rebarbory | Rebarbora čerstvá | 385 g |
| 40 g 40 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 40 g |