Nutriční hodnoty (Hořčicová omáčka s vejci a bramborovou kaší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 544 kJ / 2 281 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 75,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,81 g |
| Tuky | 111,78 g |
| – nasycené | 42,71 g |
| – nenasycené | 48,73 g |
| –– mononenasycené | 39,53 g |
| –– polynenasycené | 9,20 g |
| ––– omega 3 | 1,08 g |
| Vláknina | 24,07 g |
| Cholesterol | 2,21 g |
| Sodík | 1,21 g |
| Sůl | 2,56 g |
| Sacharidy | 206,72 g |
| – cukry | 19,30 g |
| ––– laktóza | 7,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 8 8 vajec | Vejce slepičí | 560 g |
| 25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
| 3 PL 3 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 400 ml 400 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 400 ml |
| 200 g 200 g smetany nebo mléka | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1-2 PL 1-2 PL hořčice plnotučná | Hořčice plnotučná | 22.5 g |
| pepř | Pepř černý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| sůl na dosolení (vývar je již slaný) | Sůl mořská | |
| trochu trochu octa -nemusí být | Ocet lihový |