Nutriční hodnoty (Kváskové lívance ze špaldové mouky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 757 kJ / 1 854 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 63,75 g |
| Tuky | 22,56 g |
| – nasycené | 7,57 g |
| – nenasycené | 9,45 g |
| –– mononenasycené | 5,93 g |
| –– polynenasycené | 3,53 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 48,75 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 299 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 298,95 g |
| – cukry | 32,00 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 375 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 3 lžíce 3 lžíce aktivního kvásku | Kvásek pšeničný | 45 ml |
| olej (na smažení) | Olej řepkový | |
| ovoce (na ozdobu) | Jahody čerstvé |