Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Šafránové rizoto s krevetami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie5 532 kJ /
1 322 kcal
Bílkoviny34,93 g
– z toho živočišné bílkoviny17,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny17,93 g
Tuky27,87 g
– nasycené14,63 g
– nenasycené6,71 g
–– mononenasycené5,48 g
–– polynenasycené1,23 g
––– omega 30,28 g
Vláknina10,45 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 616 mg
Sůl1,58 g
Sacharidy213,10 g
– cukry7,45 g
––– laktóza1,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 hrnek 1 hrnek 250 ml kulatozrnné rýže Rýže bílá kulatozrnná 250 g
300 ml 300 ml vývaru (zeleninový) Vývar hovězí 300 ml
100 ml 100 ml bílého vína Víno bílé suché 100 ml
100 100 g másla + 1 lžíci olivového oleje Olej olivový
1 1 střední cibule Cibule čerstvá 70 g
50 g 50 g parmazánu Parmezán 50 g
šafrán Šafrán sušený
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
krevety 10 ks 10 ks Krevety loupané
jarní cibulku a rukolu k podávání. Cibulka jarní čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.