Nutriční hodnoty (Šafránové rizoto s krevetami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 5 532 kJ / 1 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,93 g |
Tuky | 27,87 g |
– nasycené | 14,63 g |
– nenasycené | 6,71 g |
–– mononenasycené | 5,48 g |
–– polynenasycené | 1,23 g |
––– omega 3 | 0,28 g |
Vláknina | 10,45 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 616 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 213,10 g |
– cukry | 7,45 g |
––– laktóza | 1,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek 250 ml kulatozrnné rýže | Rýže bílá kulatozrnná | 250 g |
300 ml 300 ml vývaru (zeleninový) | Vývar hovězí | 300 ml |
100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
100 100 g másla + 1 lžíci olivového oleje | Olej olivový | |
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
50 g 50 g parmazánu | Parmezán | 50 g |
šafrán | Šafrán sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
krevety 10 ks 10 ks | Krevety loupané | |
jarní cibulku a rukolu k podávání. | Cibulka jarní čerstvá |