Mánkova nadívaná kachna

Jana Remkova Kuchařka:

Drůbeží maso 25 názorů

517

Suroviny

kachna asi 2000 g
drcený kmín
50 g sádla
1 cibule
sůl
Nádivka
1 kachní játra (mohou být i kuřecí)
špetka muškátového květu
150 g vepřového plecka
1 stroužek česneku
zelená petrželka
150 ml mléka
mletý pepř
2 rohlíky
1 vejce
sůl
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu si osušíme, osolíme i zevnitř a potřeme drceným kmínem. Nakrájíme si rohlíky, nebo veku, játra a plecko pomeleme.

  2. Rohlíky zvlhčíme asi v 1 deci a půl mléka, přidáme vajíčko, muškátový květ, namleté maso, stroužek česneku, zelenou petrželku, pepř, sůl a pořádně promícháme. Pokud se nám to zdá řídké, můžeme přidat trochu strouhanky a naplníme kachnu.

  3. Zašijeme nebo zajistíme jehlami, aby nám náplň nevytekla a dáme do pekáče kousky sádla a jednu nahrubo nakrájenou cibuli a kachnu.

  4. Podlijeme trochou vody a pečeme asi 3 a půl hodiny. Asi po půlhodině pečení kachnu obrátíme na prsa a 40 minut před dopečením ji obrátíme zpět. Po celou dobu pečení poléváme výpekem.

  5. Pečeme asi na 150°C, ke konci přidáme asi na 200°C, aby se nám propekla kůrčička.

Poznámka

Recept mám od pana Mánka a mám jeho souhlas s uveřejněním na Top-receptech.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 080 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mánkova nadívaná kachna

  • kuchar kuchar(neregistrovaný)

    nadivka z prasačich goju pomletych muka majoranka pepr česnek nacpe sa to do kačeny a namisto kačeni citime goja to je dobra mnamka:-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Kokoska:To budu móóc ráda!!!:-)

    Odpovědět

  • Kokoska Kokoska

    tento recept jsme měli hodně dlouho v oblíbených a dneska konečně na něj přišla řada a bude se realizovat,až upečem přidáme foto:-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Jana1969 ;-) díky!

    Odpovědět

  • Jana1969 Jana1969

    Delala jsem kachnu podle popisu ale miso perzelky jsem tam dala estragon a do nadivky pridala namleta jablka ,kachna byla super do zlatova a moc nam chutnala super recept moc diky Jana (Haskova) Eschrich:yes::yes::yes::-p:-D:yes::yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Ivusa díky:-8, prý fakt byla dobrá. Ta nádivka neměla chybu a že já teda vždy dělala jen z rohlíků. Ty bodíky patří panu Mánkovi;-)

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    Jani,ůžasná kachýnka,a ta nádivka radost pohledět.Škoda ,že jsme letos neměli kačenku.Mamka ji dělá/bez nádivky)každý rok na první svátek vánoční.Letos nějak pozapomněla...no je jí už 81.let a začíná dost zapomínat,hlavně že jsme byli všichni pospolu,dala bych nejradši 100 bodou:-)):-)):yes:

    Odpovědět

  • saskovi saskovi

    Tak to bych asi mohl i přes ten můj cholesterol je to krása a i přes tu obrazovku cítím tu vůni,dostat tohle na talíř chřaň ho bůh kdo by mi do něj sáhl,to byla legrace ale přeji dobrou chuť a šťastné a veselé vánoce všem lidem kteří se tu objeví. Ahoj Jirka.:-p

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Jani já bych si tak dala kousek:-p nádhera:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Já bych se váma všema tak ráda podělila!!:-), hned bych vás pozvala na kachní hody;-)

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Já si dám nádivku - děkuji:-D

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    já bych si prosila to pravé stehýnko ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    hafikov :-)):-D:-))

    Odpovědět

  • hafikov hafikov

    Tedy jani ta nemá chybu.A nebo snad jednu maličkou-není tady u mě doma:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Přidávám řez kachny, musela jsem počkat, až to schladne;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo