Nutriční hodnoty (Babiččiny pytlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 868 kJ / 2 358 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,80 g |
| Tuky | 149,73 g |
| – nasycené | 86,54 g |
| – nenasycené | 54,42 g |
| –– mononenasycené | 48,08 g |
| –– polynenasycené | 6,34 g |
| ––– omega 3 | 0,67 g |
| Vláknina | 3,60 g |
| Cholesterol | 1,17 g |
| Sodík | 346 mg |
| Sůl | 0,74 g |
| Sacharidy | 206,29 g |
| – cukry | 122,59 g |
| ––– laktóza | 6,59 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 120 g 120 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
| 110 g 110 g krystal. cukr | Cukr bílý | 110 g |
| 110 ml 110 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 110 ml |
| 1/2 1/2 jahodového pudinku | Puding v prášku | |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| ( můžete přidat 1 PL PL pasty "lesní směs" -používám doma připravovanou z lesních jahod, malin, ostružin a borůvek, ale viděla jsem i na cukrářských e-shopech ochucovací pasty) | Ostružiny čerstvé | |
| rum | Rum | |
| fondant nebo marcipán | Fondán |