Nutriční hodnoty (Lehký krevetový koktejl pro dva)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 445 kJ / 106 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,23 g |
| Tuky | 0,66 g |
| – nasycené | 0,10 g |
| – nenasycené | 0,26 g |
| –– mononenasycené | 0,11 g |
| –– polynenasycené | 0,15 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 2,27 g |
| Cholesterol | 28 mg |
| Sodík | 368 mg |
| Sůl | 1,07 g |
| Sacharidy | 18,75 g |
| – cukry | 9,16 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 20 g 20 g vařených krevet růžových - čerstvé polo zmražené | Krevety loupané | 20 g |
| 1/2 1/2 menšího citrónu - umytý, nakrájený na půlměsíčky | Citrón čerstvý | 45 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kečupu (Otma Gurmán ostrý) | Kečup sladký | 30 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 1 lžička 1 lžička Worchester sauce (např. Vitana) | Worcestrová omáčka | 5 ml |
| trochu trochu koření Citrónového pepře (např. Kotányi) | Pepř černý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky smetanového křenu (např. Bahak) | Křen sterilovaný |